Akupunktur

Akupunktur med QI-power utan nålar

 

Vårt akupunktursystem består av 12 meridianer. Tio är kopplade till diverse organ och fungerar i par. Två av dem handlar om funktioner. Funktionerna handlar om det hormonella systemet och pericadium som har med bl.a. vår cirkulation att göra. Våra meridian par består av hjärta/tunntarm, tjocktarm/lunga, lever/galla, urinblåsa/njure och mjälte/mage.


Enligt den traditionella kinesiska medicinen genomströmmar våra meridianer energi Qi. Den här energin är livsnödvändig för att våra funktioner i vår kropp och själ skall fungera. Har vi brist på energi, har kroppen inte kraften att arbeta med vår självläkning i den utsträckning den behöver för att hålla oss friska. Vad vi kallar vardagskrämpor är typiska signaler på obalans i akupunktursystemet.


Meridianerna som genomströmmar våra organ, drar det med sig symtom i dess energibanor när vi inte har balans i vår kropp, fysiska som psykiska. Vi är en helhet, allt hänger ihop. Det är orsaken till varför vi får fler symtom när vi inte får bukt på våra hälsoproblem. Kroppen signalerar högre och högre tills vi lyssnar. Det värsta som kan hända är att kroppen stänger av, slutar signalera och ger upp.


En obalans kan uppstå på flera sätt. Det kan handla om ett osunt leverne,  en olycka som är känslomässig eller fysisk som exempel en bilolycka, fallolycka, sorg, skilsmässa eller annan livskris. För lite återhämtning är ytterligare en orsak till obalans, utbrändhet, stress eller så som motionärer/elitidrottare som överbelastar sina kroppar. Återhämtningen är förutsättning för balans.


Det är inte alltid vi kan känna kroppen är i obalans men när  vi får en skjuts åt rätt håll känner vi hur flera pussel faller på plast och livet blir bara lättare.


Tala om för mig som är Herb Pharma naturterapeut, vilka symtom du har Det du säger kan tala om vilka organ du är obalanserad i och vilka känslor som tynger dig.
Akupunktursystemet är svagt elektrisk. Tack vare det är det möjligt med dagens teknik, att mäta energin i akupunktursystemet. Med Qi- Power mäter jag fram om du har brist på energi, eller om du har stress som belastar systemet.


Akupunktubehandlingen kan ske helt nålfritt med specifika frekvenser i infrarött ljus, alternativen är nålar eller ström. Dina behov styr behandlingen, den ena behandling är sällan den andra lik. Vi har olika behov och behandlingen anpassas efter just dina besvär. Att se över sitt akupunktursystem är ett bra sätt att få en bild av sin hälsa. Vilka behov vi har rent organmässigt, även att vi inte kommit så långt att vi känner av några negativa konsekvenser av det än. En hälsostatus ger mig möjlighet att tydliga symtomen och kan det bara bli bättre.


Alternativa varianter av akupunktur

  • Det kan genomföras med hjälp av nålar i olika storlekar beroende på var på kroppen behandlingen sker
  • Det kan ske genom kulplåster som även passar barn och nålrädda
  • Det kan ske genom Qi-power via olika frekvenser


Ärrbehandling med akupunktur

Ett ärr blir stagnation i flödet av energi (Qi). Det är således inte enbart en kosmetiskt fråga. Det stör så pass att det ofta är ett område helt eller delvis utan känsel och för att öka cirkulationen kan akupunktur vara ett alternativ.


Nada (Öronakupunktur)

Öronakupunktur kan man behandla med både nålar och kulplåster. Kulplåster ger inte lika snabb verkan som nålar, men kulplåster är lika effektivt som nålar och de kan sitta flera dagar. Man kan behandla smärta, depression och abstinensbesvär mot beroende tex nikotin och socker, m.m.. med denna form av akupunktur. Denna  akupunktur (kulplåster) passa barn och individer som är rädda för nålar.


Kosmetisk akupunktur


Vilken effekt kan kosmetisk akupunktur ge?


- ökar kollagen och kreatin

- ger spänst åt slapp hud

- minskar rynkor och tar bort fina linjer

- ger huden bättre lyster

- minskar mörka ringar och påsar under ögonen

- lyfter hängande ögonlock

- reducerar dubbelhaka

- minskar porerna

- ger klarare blick

- mjukgör huden

- förstärker immunförsvaret

- balanserar kroppens inre energi


Rekommendation, 10 behandlingar.


Herbpharma
QI

Smärtstillande behandling med QI-power. Passar för barn och vuxna som är nålrädda eller smärträdda

Ear2
Ear1

Smärtfri akupunktur med kulplåster. Passar barn över 8 år

Allergibehandling


Åtgärde av ditt akupunktur system i syfte att aktivera kroppensjälv läkande fömåga 5-8 behandlingar. Din behov styr behandlingen.

Påbörja gärna besöken innan tex pollensesongen. Gör även i ett aktivt skede. Ca 50 min.

OBS ljusterapi ingår.  

Idrottskada/artros nybesök.

Artros, idrotts skador eller ärr åtgärdas med högteknologiska akupunktur/frekvensbehandling för att främja cirkulationen/läkningsprocess. Åtgärden bör påbörjas så snart som möjligt inträffade skada 3-5 täta besök rekommenderas  inom 7-10 dagar.


- Lokalsmärta/inflammation

- Stukning/vrickning

- Sträckningar

- Lårkaka
- Hälsena
- Ledbandsskada 
- Ärrbehandlingar


Ca 45 min.