Ljusterapi

Ljusterapi

Ljusterapin ökar serotoninet som är bl.a. är viktigt för årstidsbunden trötthet/nedstämdhet/depression.


Det är bra att göra återkommande besök i en tät serie av behandlingar innan tiden den årstidsbundna nedstämdheten vanligtvis infaller.


Med vår ljusterapi får du 30 000 lux på 20 minuter, en solig sommardag får du ungefär 100 000 lux.


Kombineras gärna med den högteknologiska akupunkturen.

Bioptron ljusterapi behandlar effektivt:


*Sömnproblem

*Tröthet

*Fibromyalgi

*Depression

*Utbrändhet

*Matsmältningsbesvär

*Exem

*Smärta

*Pms

*JetlagBIOPTRONS Ljusterapi lämpar sig även särskilt väl inom följande områden:*Sårläkning

*Bensår

*Trycksår (decubitus)

*Brännsår

*Sårläkning efter operation

*Sårläkning efter skador

*Smärtbehandling

*Reumatologi

*Fysioterapi

*IdrottsmedicinBioptron Ljusterapiapparaten har sålts i över en miljon exemplar över hela världen.

Ljusterapisystemet är en godkänd medicinsk apparat. Grundkomponeneten i Bioptrons ljusterapisystem är ett optiskt rör med en halogenljuskälla, som utstrålar ljus liknande den del av det elektromagnetiska spektrum som solen producerar naturligt.


Ljuset i Bioptronsystemet innehåller dock ingen farlig UV-strålning!BIOPTRONS Ljusterapi verkar naturligt genom att stödja kroppens återhämtningskapacitet och hjälper därför till att frigöra kroppens självläkningsförmåga.

Forskning och utveckling


Den danske fysikern Niels Ryberg Finsen belönades 1903 med Nobelpriset för sina upptäckter inom ljusterapi. Han skapade den första apparaten som kunde generera artificiellt solljus. 1981 utvecklade Prof. Endre Mester och Dr. Marta Fenyö och ett ungerskt forskarteam, bestående av biologer och laserspecialister, vid universitet i Budapest, en speciell ljuskälla som blivit grundprincipen i BIOPTRON ljussystem.


Innehåller ingen ultraviolett UV strålning!


BIOPTRON ljusterapisystem har under många år utvecklats i nära samarbete med forskningsavdelningar på universitetet och sjukhus, kliniker och specialister. Sammanlagt cirka 500 forskare, 1000 kliniker och 5000 läkare över hela världen bidrar till forskning och utveckling.


BIOPTRON ljusterapisystem är testat i vetenskapliga studier som görs av oberoende institut. Sedan 1988 har BIOPTRON utvecklat ljusapparater enligt EU regler. Detta har lett till en lång rad patentsökningar inom fler

medicinska områden.